Choď na obsah Choď na menu
 


JA som ja! Nič menej.

 

Vyrovnať sa s tým aká som, je asi pre každú ženu jedna z najväčších výziev. Sme neustále nespokojné, sme perfekcionistky a náročné samy na seba. Veľakrát sme možno nedostali tú najlepšiu výbavu od prírody, nenarodili sme sa do najlepších rodín, život nás nešetril a dosť nám toho “nasolil”.

Nie je pre nás ľahké nájsť si vnútornú rovnováhu, rozpoznať naše emócie a mať sa úprimne rady. Ani spoločnosť a média nám veľmi nepomáhajú, kladú na nás nereálne a pritvrdé nároky. My ich necháme s nami zametať, lebo nevieme, čo je vlastne správne, kde je pravda o tom, aké máme alebo nemáme byť.

Ako píšem tieto riadky, prišla mi na um pesníčka od Beaty Dubasovej, ktorej slová sú : “Sme také, aké sme. Pojašené, poplašené.”, ktorá vám to sama spieva. Sme také, aké sme. A hotovo. A pravda o tom, aké sme, spočíva v nás a v našom srdci.

 

 
 

Každá ste úžasná svojím spôsobom

Poviem vám tajomstvo. Ste úžasné tým, že ste presne také, aké ste. Aj s veľkým nosom, veľkým zadkom, s nie najlepším pôvodom, malými prsiami. Pretože ste to vy, a nie niekto iný. Nie ste tu z dôvodu, aby ste boli perfektné alebo sa porovnávali s niekým iným, ale boli samy sebou a boli si vedomé toho, že vaším základným právom a predpokladom je byť šťastná, spokojná, nech už to pre každú z vás znamená niečo iné. Aj keď to teraz možno tak nevidíte, ale ste svojím spôsobom perfektné a priam stvorené na to, žiť svoj život podľa vašich predstáv.

Asi vám napadne: “Prečo taký život teda ešte nežijem?”. Moja odpoveď by bola, že nie ste zmierené samy so sebou a stále len hľadáte, čo je na vás zlé, čo by mohlo byť iné. Nachádzate výhovorky v tom, že “Ľahko sa hovorí, ale ťažko koná” alebo “Čo ty o tom môžeš vedieť, neprežila si to”. Vo svojom každodennom živote vidíte viac nešťastia ako šťastia – a to závisí vždy iba od vášho uhla pohľadu.

Chcete svoj život prežiť v neustálom podceňovaní sa, hľadaní chybičiek krásy, ľutovaní sa, vyhováraní sa? Alebo ho jednoducho prežiteje naplno s tým, čo máte. Oceníte sa za to, aká ste a čo je na vás jedinečné. Budete sa mať rada taká, aká ste, lebo viete, že vaše telo ani duša iná nebude, ak neveríte na možnosť viacerých životov :) . Ale aj v tom prípade, tu, v tejto realite máte toto telo, toto srdce a myseľ. A urobte zo svojho života to najlepšie, čo viete. Nezabíjajte v sebe potenciál, krásu, lásku, ktorá tam je, len preto, že nie ste perfektné podľa umelo vytvorených noriem.

 

Najdôležitejší je vzťah, ktorý máte sama so sebou

Vzťah, ktorý máte sama so sebou je ten najdôležitejší, aký kedy vytvoríte. Tento vzťah je základom pre vaše ostatné vzťahy. Je ťažké mať pekný vzťah s mužom a byť šťastná, ak sama so sebou nemáte dobrý vzťah, nemáte sa rada. Ľudia nás vnímajú presne tak, ako my vidíme samy seba. Cítia naše vibrácie, ktoré vysielame a nezakryjeme ich ani naším sebavedomým vystupovaním, ak niekde v našom vnútri sme so sebou nevyrovnané. Ľudské srdcia sa nedajú oklamať.

Keď som ja prechádzala svojím ťažkým obdobím, bola som vnútorne nevyrovnaná, prišla som k bodu, keď som si povedala dosť. Nemala som život vo svojich vlastných rukách, stále som iba nasledovala okolnosti, snažila sa zdokonaľovať, zapadnúť do nejakej vytvorenej ženskej kategórie. Až ma to unavilo a povedala som si: “Ja chcem byť iba šťastná” a napísala som nasledovné riadky:

 
TY.

Najdôležitejší vzťah v tvojom živote

je ten, ktorý máš sama so sebou.

Ten vzťah určuje smer všetkým ostatným vzťahom.

Neočakávaj od nikoho, že ťa bude ľúbiť, ak ty sama sa nemáš rada.

Nevyžaduj rešpekt, ak nerešpektuješ samú seba.

Nečakaj, že sa budú diať dobré veci v tvojom živote, ak ich už teraz sama neroznáš a nevidíš.

Buď šťastná sama so sebou.

Zvoľ si smer v živote, ktorý ti prinesie najviac

vnútornej slobody a nadšenia.

Neobávaj sa byť sama sebou, ukáž, kto v skutočnosti si.

Ľudia ťa buď budú mať radi, alebo ťa budú nenávidieť.

Ale aspoň si môžeš byť istá, že budeš vedieť, kto je tvoj priateľ.

Staraj sa o seba dobre a s láskou.

Pretože, ty si dôležitá.

 

Ste také, aké ste. A tým jedinečné. A majte sa rady, ako najviac viete.

A verím, že vám k tomu dopomôžu aj nasledovné otázky:

 
1. Aká vlastne som?

Byť k sebe úprimná a nenahovárať si, neklamať samu seba.

Nie vždy sme schopné si priznať, že sa nachádzame v začarovanom kruhu. Raz sme dolu, raz sme hore. Samy seba zvykneme klamať, nahovoríme si alebo sa presvedčíme o niečom, čo nám najmenej ublíži. Lebo chceme pôsobiť ako silné a ignorujeme to, čo nás môže oslabiť. Tak sa tak trochu klameme. Ale každá lož má krátke nohy, a hlavne tie naše osobné, tie nás vždy dobehnú.

Najkrajší dar, ktorý samým sebe môžete dať, je vaša úprimnosť. Zhodnoťte, aká vlastne ste. Čo je na vás skvelé, výnimočné, obdivuhodné, inšpiratívne, čo tvorí a reprezentuje vašu osobnosť. Tak isto nevynechajte oblasti, ktoré by ste chceli zlepšiť, lebo viete, že neprospievajú vášmu pozitívnemu vývoju. Byť si vedomé toho, čo sa v nás deje, aké sme, a aké ešte nie sme, je kľúčový krok k našej vyrovnanosti.

 
2. Prečo si zaslúžim iba to najlepšie?

Je vo vás toľko dobrého a vynimočného, len to nevidíte. Začnite to objavovať.

Každá z nás si zaslúži šťastie, lásku a spokojnosť, bez výnimky. Aká je vaša odpoveď na “prečo” si zaslúžite si byť šťastná a dostať to najlepšie?

 
3. Akou ženou sa chcem stať?

Vaša predstava o vás je klúč k tomu, ako vás budú iný ľudia vnímať. Sústreďte sa na to, kým chcete byť, nie kým nechcete byť.

 

Formujte svoju osobu, doprajte si slobodu a priestor na prejav, buďte sama sebou a postupne sa stanete ženou, ktorou túžite byť.

 

Pomôže vám si to zapísať. Predstavte si, akou ženou chcete byť, po čom túžite. Zapíšte si túto predstavu a z času na čas, keď budete mať slabý moment, sa k tomu vráťte a prečítajte si. Pomôže vám to správne nasmerovať vaše myšlienky, na váš želaný výsledok.

 
4. Ako sa ňou stanem?

Ako sa stať tou ženou, ktorou chcete byť? Nikdy nezabudnite, akou ženou chcete byť a urobte každý deň aspoň jeden krok, ktorý vás k tomu postupne zavedie.

Zabudnite na to, aká nechcete byť, to je nepodstatné, myslite na to, aká chcete byť.

A u mňa osobne fungujú nasledovné tipy:

  • rozhodnúť sa byť šťastná, nachádzať každý deň šťastie a veľa sa usmievať, smiať
  • láska- dávať a prijímať lásku, byť tomu otvorená, bez strachu
  • veriť v to, čo si skutočne želáte
  • byť vytrvalá a trpezlivá
  • načúvať svojmu srdcu a intuícii , byť úprimná voči sebe samej
  • vzdelávať sa, rozvíjať sa, zaujímať sa o veci, diskutovať, byť otvorená novým názorom
  • dopriať si osobnú slobodu a iným..   
  • tak veľa;stastia :)
  •                                                                        zdroj:realwomew
  • n

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.